Strážníci dopadli kávového zloděje

foto: Městská policie Zlín
ZLÍN – Na muže, který si v obchodě skládal balíčky kávy přímo do batohu, upozornil jiný zákazník, který se zrovna pohyboval mezi regály. Díky detailnímu popisu tak městští policisté zloději dopadli do pár minut.

Muž, který si přímo mezi obchodními regály skládal do batohu balíčky kávy, si nejspíš ostatních zákazníků nevšímal. Sám ale nepovšimnut nezůstal. Jiný zákazník, který zrovna nakupoval ve zlínském supermarketu, kávového lupiče zpozoroval, a když jej viděl bez zaplacení proplout kolem pokladen, ihned vytočil tísňovou linku městské policie.

K obchodu okamžitě vyrazila nejbližší motorizovaná hlídka. Díky detailnímu popisu podezřelého, který oznamovatel poskytl, mohl být využit i městský kamerový systém. Netrvalo tak dlouho a jeho operátor skutečně spatřil mladého muže, který se i s batohem snažil zmizet v nedalekém parku.

Za pár minut už hlídka Městské policie Zlín dopadla jednadvacetiletého mladíka. Ten se ke krádeži přiznal a strážníkům vydal pět balení pražené kávy, každé o hmotnosti půl kilogramu. Podle jeho slov nepatří mezi milovníky tohoto lahodného moku, ale měl v úmyslu pochutinu zpeněžit.

Při prověrce totožnosti podezřelého vyšlo najevo, že se dotyčný v poslední době dopouští krádeží prakticky soustavně. Dokonce je proti němu v současnosti vedeno trestní řízení. Strážníci proto o incidentu vyrozuměli Policii České republiky, která si pachatele převzala.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x