Strážníci řeší případy podnapilých dětí, třináctiletá dívka nadýchala 1,5 promile

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Během letních prázdnin řeší strážníci případy podnapilých dětí a mladých lidí. Serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Letní prázdniny jsou v plném proudu a mládež se tak ráda baví venku., což se bohužel mnohdy neobejde bez konzumace alkoholických nápojů, a to ani u mládeže, která by se od něj měla držet vzhledem k věku na hony daleko.

Hned v prvním týdnu prázdnin zjistila hlídka Městské policie Zlín v parku Komenského podnapilou 16letou dívku, která se zde nacházela kolem druhé hodiny ranní ve společnosti svých přátel. Orientační vyšetření v jejím případě prokázalo na 1,7 promile alkoholu v organismu a dotyčnou ani tak netrápilo, že si může konzumací velkého množství alkoholických nápojů uškodit, jako to, že jí hlídka překazila zábavu s šesticí již dospělých chlapců. Strážníkům také neopomněla sdělit, že to podle jejího kvalifikovaného názoru zbytečně hrotí. O pár desítek minut později si ji už na místě vyzvedli rodiče a o události strážníci také informovali Oddělení sociálně právní ochrany dětí zlínského magistrátu.

Prozatím poslední podobný incident se stal ve středu 8. července odpoledne v místní části Malenovice. Krátce po páté hodině byla přivolána hlídka strážníků k trojici mladých lidí, mezi nimiž se nacházela dívka zjevně ovlivněná nemalým množstvím zkonzumovaného alkoholu. Po příjezdu strážníci zjistili, že dotyčné je teprve 13 let, ale elektronický analyzátor vykázal hodnotu téměř 1,5 promile alkoholu v dechu.

„Podnapilá dívka jakoukoliv konzumaci alkoholu popírala, s hlídkou spolupracovala jen velmi neochotně a její chování lze shovívavě označit jako drzé. I když se po chvíli na místo dostavili její rodiče, museli strážníci přivolat také zdravotnickou záchrannou službu. Dívka totiž přestávala komunikovat a hrozila jí ztráta vědomí. Po zásahu lékaře však nakonec mohla zůstat v péči rodinných příslušníků,“ popsal případ Janík.

Že ani plnoletost automaticky nedělá z člověka experta přes konzumaci alkoholu, dokládá také případ 20letého mladíka ze závěru minulého týdne. Jeho vrávoravá a nekoordinovaná chůze v blízkosti říčního toku nenechala chladným náhodného svědka, který vytočil linku 156.

Jen o několik minut později pak hlídka dotyčného nedaleko označeného místa nalezla. Mladý muž se blábolivě pochlubil předchozí konzumací vodky a následně u něj byla zjištěna hodnota 2,7 promile alkoholu v organismu. Nedokázal koordinovat své pohyby a ještě před příjezdem strážníků upadl na chodník a způsobil si krvácivé odřeniny na hlavě i končetinách. Strážníci k dotyčnému přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která nezkušeného mladíka ošetřila a převezla k hospitalizaci do krajské nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x