Střecha luhačovického internátu se stihne opravit do konce prázdnin

Foto: zlin.cz
LUHAČOVICE – Ničivé vichřici, která před více než měsícem zasáhla Zlínský kraj v čele s Luhačovicemi, se nevyhnul ani internát místní střední odborné školy. Studenti si však mohou oddychnout - střecha budovy by se měla stihnout opravit ještě před začátkem nového školního roku.

Rekonstrukci střechy internátu Střední odborné školy Luhačovice, která byla poškozena řáděním větrného živlu ve čtvrtek 24. června, schválili krajští radní. „Nikomu ze studentů ani personálu se tehdy naštěstí nic nestalo. Pro 30 studentů byl přistaven autobus, ti pak byli rozvezeni do třech místních hotelů, které pohotově nabídly své kapacity. Žáky si během následujícího dopoledne vyzvedli rodiče,“ přiblížila dramatické chvíle radní Zlínského kraje pro školství Zuzana Fišerová.

Celkové náklady na rekonstrukci střechy jsou vyčísleny na více než 7,3 milionu korun. Většinu nákladů zaplatí Zlínský kraj, 800 tisíc půjde ze školního účtu. Část nákladů pokryje pojistné plnění od pojišťovny, jehož výše je aktuálně v jednání.

Rekonstrukce střechy bude ukončena do konce srpna tak, aby nebyl narušen začátek školního roku,“ dodal radní Zlínského kraje odpovědný za oblast investic Zbyněk Fojtíček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x