Středisko kurzů ve Zlíně je opraveno

Foto: MěÚ Zlín
ZLÍN – Revitalizace městských nebytových prostor v ulici Benešovo nábřeží je téměř u konce. V těchto dnech na objektu občanské vybavenosti, který je ve Zlíně známý jako „středisko kurzů“, finišují dokončovací stavební práce, serveru Zlin.cz to sdělila za zlínskou radnici Irena Orságová.

Nezbytná péče o budovu v majetku města si vyžádala investici ve výši bezmála 2,4 milionu korun včetně DPH. Ta však v budoucnu kromě vizuálního zlepšení přinese i nemalé úspory při provozu budovy.

„Předmětem oprav byla výměna letitých výkladců, dveří a oken, včetně provedení lokálních oprav fasády. Díky revitalizaci dojde nejen k zásadnímu zlepšení vzhledu budovy, ale především k úsporám za vytápění vnitřních prostor v tomto objektu. Chceme systematicky rekonstruovat městské bytové i nebytové prostory. U tohoto objektu jsme rovněž chtěli docílit redukci vizuálního smogu a poprvé ve spolupráci s Vizuálním smyslem uvedli do života jednotný vizuální styl prodejen. Máme v plánu pokračovat na dalších budovách v majetku města “ uvedl náměstek primátora pro majetek a rozvojové plochy Pavel Brada.

Akce Revitalizace městských nebytových prostor v ulici Benešovo nábřeží se uskutečnila postupně ve třech etapách – v červenci loňského roku, letos pak v květnu a červnu. Dokončována je díky spolupráci všech zainteresovaných subjektů s významným předstihem právě nyní.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x