Střídání stráží. Michala Filipa nahradil ve vedení Baťovy nemocnice Jan Hrdý

Nový šéf Baťovy nemocnice Jan Hrdý. Foto: Jiří Balát
ZLÍN – Bývalý ředitel zlínské Baťovy nemocnice Michal Filip předal pomyslné žezlo vlády Janu Hrdému, který jej nahradil v pozici ředitele a předsedy představenstva. O novém vedení rozhodlo v úterý 1. února představenstvo Krajské nemocnice Tomáše Bati.

Představenstvo Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně má od 1. února nové složení. Z pozice předsedy představenstva odešel neurochirurg Michal Filip, kterého v této funkci nahradil odcházející člen představenstva pro oblast provozu, obchodu a investic Uherskohradišťské nemocnice Jan Hrdý.

Důvodem odchodu Michala Filipa z vedení Baťovy nemocnice jsou plánované investice, především pak stavba centrálního pavilonu. S touto oblastí by měl mít více zkušeností právě Jan Hrdý. „Ke splnění těchto cílů přeji kolegům s novou posilou v představenstvu, zaměstnancům nemocnice a občanům Zlínského kraje mnoho sil a trpělivosti,“ uvedl Michal Filip, který se vrací na oddělení neurochirurgie, kde bude pracovat na poloviční úvazek. Současně bude dál působit v komisi pro přípravu koncepce krajského zdravotnictví.

Nově zvolený šéf nemocnice se představil managementu nemocnice i primářskému sboru. „Můj hlavní úkol v KNTB bude zejména stavebně-manažerský a vnímám jej s velkým respektem. Budu se snažit také upevnit ekonomickou stabilitu nemocnice, která KNTB v posledních letech provází. Jako velký problém vnímám celorepublikový nedostatek zdravotnického personálu a vím, že se s ním budeme i nadále potýkat,“ uvedl Jan Hrdý.

Nového šéfa na primářské poradě přivítal také náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Traub, který Michalu Filipovi poděkoval za dobře odvedenou práci v covidové době. „Docent Filip převzal vedení nemocnice v nelehké době, kdy byli Zlíňáci rozděleni názory na stavbu nové nemocnice. Rozhodnutí odvolat docenta Filipa z představenstva KNTB padlo po vzájemné dohodě obou stran. V tuto chvíli potřebujeme posílit investiční část, a proto přichází inženýr Hrdý,“ řekl Lubomír Traub.

K dalším personálním změnám došlo také v dozorčí radě Krajské nemocnice Tomáše Bati, kde Jiřího Korce a Milana Plesara nahradil Michal Filip a Jaromír Bernátek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x