Stromky už září, zlínská čtvrť Prštné není výjimkou. Po čertech dobrý punč

Foto: Marie Matrasová
ZLÍN - Čerti, andělé, Mikuláši. Ti všichni mají letos tak nějak prodlouženou směnu. O prvním adventu se na mnoha místech rozsvěcovaly vánoční stromy a u nich tahle dětským duším a očím libá skupina nesmí chybět. Vánoční strom naparádili a rozsvítili o první adventní neděli na zlínském náměstí Míru u radnice, kde zároveň propukly vánoční trhy zvané Adventní Zlín. A je moc dobře, že pozadu nezůstali aktivní lidé ani jinde, nablízku, třeba v místní části Prštné.

„Díky pečlivé práci místních dobrovolných hasičů a také finanční přízni vedení města jsme měli rozsvěcení stromu vskutku dokonalé,“ mohla prohlásit ze zasněžené prštenské návsi jedna z organizátorek Marie Matrasová.

„Zima teda byla pořádná, ještě teď si rozmrazuji prsty na rukou, ale myslím, že se sousedská akce, kterou tu konáme bezmála patnáct let, docela vydařila. Nikdo z dětí neodešel bez mikulášského balíčku a měli jsme jich tuším osmdesát. Ale něco za něco, každý si musel tu odměnu vysloužit, třeba básničkou,“ hodnotila paní Marie.

Sama měla tato aktivní dáma úkol velmi důležitý a vzhledem k rázu věru hodně zimního počasí adekvátně důležitý.

„Myslíte tradiční punč? No to určitě ano, přišel vhod. Složení bych možná prozrazovat neměla, ale vlastně jako inspiraci na letošní zimu tak ráda činím. Tak tedy: horké víno, rum, džus a koření. Bylo to po čertech dobré,“ směje se sympatická paní s poněkud čertovským úsměvem.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x