Studenti UTB se budou zabývat recyklací plastů

Foto: Zlínský kraj
ZLÍN – Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně bude se Zlínským krajem spolupracovat na projektu, který se bude věnovat recyklaci plastů. Na svém zasedání to v pondělí 28. června schválili radní.

Efektivnější výroba a následné zpracování plastových obalů – to je hlavní téma, kterým se budou zabývat studenti zlínské Univerzity Tomáše Bati v rámci projektu „Recyklace plastů – cirkulární strategie“. Výzkumný projekt bude mapovat současné poznání v oblasti plastových obalů a navrhne nové recyklovatelné obaly. Zlínský kraj bude následně první, kdo produkty studentů otestuje.

Výstupem bude závěrečná výzkumná zpráva, která bude obsahovat podrobný seznam obalových materiálů, včetně popisu možnosti jejich využití a následné recyklace. Našim cílem je předcházet vzniku odpadů, šířit osvětu a samozřejmě zajistit efektivní recyklaci,“ uvedla statutární náměstkyně hejtmana zodpovědná za životní prostředí Hana Ančincová.

Recyklace plastů a jejich zapojení do cirkulární ekonomiky je velké téma dnešní doby. Problém plastů není uspokojivě vyřešen nikde na světě, je tedy zřejmé, že řešení musíme hledat. A s tím by nám univerzita mohla být velmi nápomocná,“ dodala Hana Ančincová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x