Studenti velehradského gymnázia nechali polepit autobus MHD svým tablem

Foto: televize TVS
UHERSKOHRADIŠŤSKO - Studenti 4. ročníku Stojanova gymnázia Velehrad nechali svými fotkami na tablo polepit autobus městské hromadné dopravy. Svůj čin berou jako poděkování škole a učitelům. Cesta od nápadu k realizaci je také mnohému naučila.

Na autobusovém nádraží v Uherském Hradišti stojí na sedmém nástupišti, odkud míří cestující směr Velehrad a Salaš. Autobus zdobí tváře studentů 4. A a 4. B Stojanova Gymnázia Velehrad a jejich učitelů. Jedná se o netradiční pojetí tabla, se kterým přišli sami studenti.

Ten nápad vznikl svévolně, původně v tom nebyl žádný hlubší smysl. Myšlenka, že váš obličej jezdí stejnou linkou, jakou jezdíte do školy, byla zajímavá. Hlavně jsme chtěli ukázat, že naše škola nám toho strašně moc dala, a toto je jedna z cest, jak můžeme ten odkaz předat dál a třeba motivovat další studenty k podobným projektům,“ říká k nápadu student 4. B Marek Bartošík.

Obě třídy na tablu spolupracovaly, třeba grafickou podobu navrhl Miki Kapsa, student 4. A. Aby ale nezůstalo jen u návrhu, museli studenti sehnat sponzory. Celá akce je totiž vyšla na 130 tisíc korun.

Jsou tam vidět všichni, na tom jsme si dali záležet. Doufám, že z toho mají všichni radost a nikdo na nás není naštvaný, že jsme ho zatáhli do něčeho takového,“ usmívá se student 4. B Jan Dohnal.

Autobusem s originálním polepem se můžete povozit z Uherského Hradiště až na Velehrad a zpět až do 6. července, tedy do Dnů lidí dobré vůle.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x