Studenti z devíti škol dvaapůlkrát obešli celou zeměkouli

ZLÍN - Žáci a pedagogové devíti středních škol ve Zlínském kraji dvaapůlkrát oběhli celou zeměkouli a našlapali vzdálenost 101 887 km. Pomohli tak zlínské zoologické zahradě.

Po celý duben se téměř 3 000 lidí ve Zlínském kraji zapojilo do pomoci Zoo Zlín v rámci 1. ročníku Distančního sportování středních škol. Celou akci zorganizovala Obchodní akademie a Vyšší odborná škola ekonomická Zlín ve spolupráci s Asociací školních sportovních klubů. Projekt navázal na březnovou výzvu s názvem Pomáháme pohybem aneb Strava nejen pro puštíka.


„Studenti používali aplikaci Strava, která umožnila generovat uběhnuté kilometry a současně vytvářet soubor followerů, kde bylo možné sledovat, jak jednotliví účastníci přispívají. Nahráváním těchto sportovních aktivit a ušlapaných kilometrů se generoval i celkový výsledek,“ řekl ředitel Obchodní akademie T. Bati a VOŠE Zlín Aleš Ruda.

Žáci a pedagogové devíti středních škol tak zhruba dvaapůlkrát oběhli celou zeměkouli a našlapali vzdálenost 101 887 km. Nejdelší vzdálenost zdolaly kluby zkušené Obchodky Zlín, Tauferky Kroměříž, Kostky Vsetín, Gymnázia TGM a Gymnázia Zlín.


„Všech devět škol ze Zlínského kraje dohromady našlapalo přes 100 tisíc kilometrů. Sponzoři tento sportovní výkon ocenili částkou 52 tisíc korun. Tím sponzorovaným zvířetem byl tentokrát emu hnědý. Věříme, že si tyto peníze opravdu užije,“ uvedla mluvčí zlínské zoo Romana Bujáčková.

Slavnostní předání šeku proběhlo společně s oceněním zúčastněných škol právě ve zlínské zoo. Ta se díky podpoře ostatních může znovu postavit na nohy.


Poděkování Romany Bujákové najdete ve videu na začátku článku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x