Studentka Baťovy univerzity Dominika Ponížilová vybojovala na Univerziádě v Číně bronzovou medaili

Foto: UTB
ZLÍN – Studentka Fakulty technologické Univerzity Tomáš Bati ve Zlíně Dominika Ponížilová dosáhla obrovského úspěchu. Na Univerziádě v čínském Chengdu vybojovala ve sportovní gymnastice cennou bronzovou medaili. Před ní se dostaly jen dvě Japonky.

Když jsem viděla konečné výsledky, nemohla jsem tomu uvěřit. Byl to úžasný pocit a abych pravdu řekla, ještě pořád to celé zpracovávám,“ popisovala své pocity šťastná Dominika těsně po zobrazení výsledků. Dokonale mi vyšel první skok, druhý byl o fous slabší, ale celkově veliká spokojenost, nemám slov, jsem úplně nadšená, je to super výsledek,“ pokračovala Dominika.

Dominika Ponížilová do Číny odletěla v pátek 28. července a do sportovní vesnice dorazila až v neděli 30. července. Cesta byla opravdu dlouhá, ale nebyl čas se z ní dlouho vzpamatovávat. Hned ráno v neděli absolvovala první trénink. Mezi tréninky a prvními závody měla však pár dní, které využila na precizní přípravu, a především na zvyknutí si na jiné nářadí a úplně jiný povrch. A jak bylo vidět, příprava a celková koncentrace se Dominice nakonec vyplatila.

Příprava byla náročná, hlavně poslední dva týdny, kdy jsem řešila zranění a smutnou situaci v rodině. Do Číny jsem tedy odjížděla s jediným cílem, a to závodit pro babičku. Vím, že by na mě byla pyšná. Jsem velmi ráda za to, jak jsem to zvládla,“ okomentovala talentovaná gymnastka.

Bronzovou medailí ale Dominičino úspěšné tažení na Univerziádě nekončilo a mladá sportovkyně slavila ještě jeden vynikající úspěch. Ve víceboji totiž zvládla vybojovat krásné 7. místo. „Jsem opravdu ráda, že jsem mohla reprezentovat Českou republiku a Univerzitu Tomáše Bati na tak prestižní akci,“ uzavřela Dominika Ponížilová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x