Svátek klasické hudby v Luhačovicích zahájila Figarova svatba

Foto: Lázně Luhačovice a.s.
LUHAČOVICE – V pořadí 29. ročník Festivalu Janáček a Luhačovice zahájila v pondělí večer nejznámější Mozartova opera Figarova svatba. Svátek klasické hudby potrvá v lázeňském městě až do pátku 15. července, na posluchače tak čekají ještě čtyři nezapomenutelné večery.

Po dvouleté pauze byl v pondělí 11. července slavnostně zahájen 29. ročník Festivalu Janáček a Luhačovice. Až do pátku 15. července nabídne nezapomenutelné umělecké zážitky z koncertů a připomene osobnost Leoše Janáčka, který Luhačovice často navštěvoval. První festivalový večer byla uvedena přímo na Lázeňském náměstí nejznámější Mozartova opera Figarova svatba.

Odpoledního zahájení festivalu u busty Leoše Janáčka se zúčastnila paní Livia Klausová, hejtman Zlínského kraje Radim Holiš a další čestní hosté. Nechyběly ani tradiční slavnostní fanfáry Janáčkovy Sinfonietty v podání Žesťové harmonie Zlín.

Večer pak patřil komické opeře Le nozze di Figaro, jak zní její italský název, v podání operního souboru, orchestru a baletu Slezského divadla Opava pod taktovkou Vojtěcha Spurného. „I přes několikaminutové přerušení způsobené dešťovou přeháňkou se podařilo celou operu odehrát. Krátce před jedenáctou hodinou představení skončilo a diváci odměnili účinkující dlouhotrvajícím potleskem,“ říká kulturní manažerka Lázní Luhačovice Hana Felcmanová.

Pokračování článku a více fotografií najdete zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x