Svatomartinské hody jsou na dohled

Foto: blansko.cz
Foto: blansko.cz
ZLÍN – 13. listopadu odstartují na náměstí Míru Svatomartinské hody. A že se neslaví 11. 11.? Nevadí, začátek připadne na symbolických 11.00 hodin.

I když Martin na bílém koni přijede už ve čtvrtek 11. listopadu, zlínské náměstí Míru ožije až od dva dyn později v sobotu. Láhev svatomartinského vína se otevře symbolicky v 11.00 hodin a odstartuje tak tradiční hody na počest svatého Martina.

A na co se máte těšit? Letošní oslavy po roční pauze nabídnou opravdu pestrý program. Na výběr bude ze široké škály svatomartinských husích specialit, zabijačkových pochoutek nebo hamburgerů s kachním či trhaným masem. Dále můžete ochutnat paštiky s čerstvým chlebem, domácí marmelády, sýry, vafle, palačinky, svařák, výběrovou kávu a mnoho dalšího.

Vinaři potom nabídnou pestrou plejádu letošních svatomartinských a mladých vín.

Jako doprovodný program se na podiu představí Cimbálová muzika Cyril nebo skvělí muzikanti z F DUR JAZZ BAND. Své kulinářské umění vám ovšem předvede i Jirka Babica, jehož svatomartinskou kuchyni budou moci návštěvníci ochutnat.

Pro nejmenší je potom nachystaný zábavný program nejen na jevišti, ale i všemožné atrakce a zajímavé workshopy spojené s tradicí svatého Martina.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x