Svět fantazie. Kdo se bojí, nesmí(musí) do SPURu

Ve SPURu je k vidění unikátní výstava. Foto: SPUR
ZLÍN - Ve zlínské společnosti SPUR straší. Kdo nevěří, ať tam o jarních prázdninách běží, nebo tedy zajde či zajede. Nebývá věru obvyklé, aby výrobní společnosti poskytovaly kromě dnů otevřených dveří své prostory těm, kteří tu nepracují.

Tentokrát je ovšem všechno úplně jinak. Vznikl totiž velmi zajímavý a hodně neotřelý nápad. Společnost, která má ve svém širokém výrobním portfoliu dnes tolik vídané respirátory či roušky, nabízí opravdu unikátní díla jednoho ze svých zaměstnanců, jímž je sedmadvacetiletý Jakub Mišina.

Koníčkem mladého muže je výroba kostýmů, filmových rekvizit a masek. Jeho díla teď souhrnně prezentuje expozice, v níž se můžete třeba příjemně bát. Už název je mírně na husí kůži – Výtvory a nestvůry – z myšlenky do prostoru.

„Pro mne je na mé první výstavě velkou inspirací popkultura a slavní animátoři, především průkopník speciálních vizuálních efektů Ray Harryhausen, ale i mnozí další,“ vyprávěl na vernisáži Jakub Mišina.

„Jsme pyšní na to, že máme v našich řadách schopné a nadané kolegy, jimž rádi dáváme příležitost prezentace,“ konstatoval generální ředitel hostitelské společnosti Tomáš Dudák.

Kouzelné i poněkud děsící masky, figury a další výtvory jsou k vidění včetně víkendů ve vestibulu společnost SPUR ve Zlíně – Loukách do 8. března.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x