Světelná navigace i nová parkovací místa. Parkoviště obchodního domu prošlo modernizací

Parkovací dům je po modernizaci. Foto: OC Zlaté jablko
ZLÍN – Modernizace parkoviště v obchodním centru Zlaté jablko za tři miliony korun je u konce. Vznikla zde nová parkovací místa, celý prostor byl vybaven světelnou navigací ukazující počet volných míst a rozšířen byl také kamerový systém.

Konec kroužení mezi patry a hledání volného parkovacího místa. Obchodní centrum investovalo do instalace moderního systému s monitoringem volných parkovacích míst pomocí kamer. „Součástí jsou i speciální displeje, které budou v každém patře informovat o volných a obsazených místech a navigovat tak řidiče,“ uvedl ředitel obchodního centra Jiří Kratochvíl. Osmdesát kamer rozmístěných po parkovišti a monitorujících všechna parkovací místa navíc přispěje i ke zvýšení bezpečnosti v parkovacím domě.

Investice ve výši tří milionů korun zahrnuje také revitalizaci všech povrchů a výmalbu celého parkovacího domu. Nově se pro veřejnost otevírá další podzemní patro, čímž se navýší kapacita parkovacích míst o dalších třicet stání. K dispozici bude také nové centrum ručního mytí.

Současně se mění také ceník parkovného. „Od zahájení provozu parkovacího domu jsme vůbec poprvé upravili ceník parkování. Částku za první a následující hodiny jsme sjednotili. Vyjde tak řidiče na 20 korun za každou hodinu,“ upozornil Jiří Kratochvíl.

Parkovací dům obchodního centra aktuálně nabízí na pěti podlažích 270 parkovacích míst.

Sponzorem článku je automyčka Dejvice:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x