Tah na Slovensko uzavřela nehoda tří nákladních vozidel. Dva lidé se zranili

Foto: HZS ZK
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Frekventovanou komunikaci I/50 mezi Bystřicí pod Lopeníkem a Starým Hrozenkovem uzavřela dnes hodinu po půlnoci nehoda tří nákladních vozidel. Příčinou havárie, která si vyžádala dva zraněné, byl pravděpodobně mikrospánek jednoho z řidičů.

Čtyřiačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla jedoucí od Slovenska pravděpodobně vlivem mikrospánku vjel k pravému okraji vozovky, kde narazil do zaparkovaného nákladního automobilu. Ten byl vlivem nárazu vymrštěn do zaparkovaného kamionu před ním.

V jednom z vozidel zůstal zaklíněn řidič, kterého hasiči vyprostili ze zdemolované kabiny a předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby, která nakonec ošetřila dva zraněné,“ sdělila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková. Podle policie byla zranění řidičů naštěstí jen lehkého charakteru.

Předběžná škoda byla vyčíslena na tři miliony korun. Alkohol byl dechovou zkouškou u řidiče vyloučen,“ informoval policejní mluvčí Radomír Šiška.

Nehoda zablokovala oba jízdní pruhy, provoz tak byl několik hodin odkláněn po objízdných trasách, od Starého Hrozenkova na Bojkovice směrem na Uherský Brod a následně opačným směrem. Po 7. hodině ranní byla silnice už částečně průjezdná.

Dopravní policisté nehodu nadále šetří,“ dodal Šiška.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x