Tak tomu se říká pamětnice! Paní Soňa zažila všech 63 ročníků zlínského festivalu

Soňa Pešáková s Pavlem Novým. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Na chviličku zaskočila za Pavlem Novým v centru zlínského filmového festivalu. A když došlo na pár slov, úsměvů a obdivu z obou stran, stejně jako na společné foto, hleděl spíše věhlasný český herec. Paní Soňa Pešáková ze Zlína mu totiž mezi řečí prozradila, že nechyběla jako velká fanynka filmu na jediném ročníku největší a nejstarší světové přehlídky filmů pro děti a mládež. Tak to tedy festivalový klobouček z hlavy dolů!

„No já jsem byla už u prvního ročníku, tuším, že to bylo v roce 1961. To jsem zrovna coby ještě ne osmnáctiletá dívka přišla do Zlína a začala studovat pedagogiku na vysoké škole,“ vrací se o šest desetiletí zpět mimořádně aktivní paní, která atmosféru festivalu zažila v mnoha podobách a doslova ji miluje.

„Jakmile začne festival, nevařím, neuklízím a nechám se přímo pohltit vším tím podivuhodným děním. Každý den mířím na projekce, na besedy, je to prostě moje nejhezčí období v roce nabité zážitky a skvělými pocity,“ vypráví s nadšením bývalá paní učitelka.pochvala

„Třeba setkání s Pavlem Novým bylo velmi příjemné, přesto si myslím, že už festival zažil ještě lepší atmosféru a větší hvězdy. Mohli jsme besedovat třeba s Annie Girardotovou, mám takový zajímavý zážitek s panem Brodským i jeho dcerou Terezou, dostala jsem mimo jiné pochvalu za hlídání jejich pejska. Byli tu třeba Piere Brice a mnozí další věhlasní herci světového formátu,“ vzpomíná.

„Ale každý ročník je moc zajímavý, třeba se vrátí i hvězdy z ciziny, nevadí, když tu nejsou ty nejblyštivější, ostatně jde o mladé. Ráda chodím i na besedy, kde můžeme být nablízku těm našim. Rozhodně si i letos všechno pěkně užiju. Výborné filmy, krásné počasí, zajímavé doprovodné akce, Zlín žije festivalem a já jako Zlíňanka nemohu být mimo to krásné festivalové dění,“ těší se velmi aktivní seniorka velmi mladého vzhledu i srdce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x