Tak trochu jiný vánoční příběh: zloděje hryzalo svědomí, a tak se šel sám přiznat a lup vrátit

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKO – Příběh z jedné obce na Zlínsku dokazuje, že zázraky se dějí i v policejní branži, i když to není často. Ve zloději, který před několika dny ukradl elektroniku za desetitisíce korun, se hnulo svědomí a k činu se přišel sám přiznat a zboží chtěl vrátit. I tak mu ale hrozí až dva roky za mřížemi.

Policisté začali v minulých dnech prověřovat krádež elektroniky, ke které došlo o víkendové noci v jedné z nejbezpečnějších obcí na Zlínsku. Neznámý pachatel se po rozbití skleněné výplně dveří vloupal do prodejny elektroniky, odkud odcizil zboží za bezmála osmdesát tisíc korun.

Policisté odebrali stopy, vyslechli možné svědky, zajistili kamerové záznamy a začali pátrat po pachateli,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Jaké bylo jejich překvapení, když po pouhých třech dnech od krádeže přišel do stejné prodejny pětatřicetiletý muž, který se přišel přiznat a omluvit.

Přivezl s sebou dokonce veškeré odcizené zboží jako televize, mobilní telefony, sluchátka, zastřihovače a mnoho dalších předmětů,“ upřesnila Kozumplíková.

Kriminalistům vysvětlil, že před krádeží to přehnal s konzumací alkoholu. Po cestě nočním městem ho napadla spásná myšlenka, že vykrade prodejnu elektroniky a bude mít vánoční dárky pro své blízké. Do prodejny se vrátil celkem třikrát, aby vybrané zboží postupně odnesl.

Po probuzení a vystřízlivění mu došlo, co udělal. A další dny sbíral odvahu k tomu, aby se přiznal a omluvil,“ pokračovala policejní mluvčí.

Kriminalisté muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x