Takzvaná zadní cesta z Otrokovic do Tečovic je uzavřena, obec nechala nainstalovat zátarasy

Ilustrační foto
TEČOVICE – Vedení obce Tečovice se rozhodlo od 3. října uzavřít pro motorová vozidla provozní komunikaci z Tečovic do Otrokovic. Důvodem je zvýšený provoz osobních automobilů na cestě, která má primárně sloužit zemědělské a obslužné technice.

Cestu vedoucí z obce okolo fotbalových hřišť a dále zemědělskými poli až k otrokovické rozvodně využívaly denně stovky řidičů, kteří tak výrazně komplikovali provoz na komunikaci primárně určené pro zemědělskou a obslužnou techniku. Proto se vedení Tečovic rozhodlo pro motorová vozidla tuto komunikaci uzavřít umístěním betonových zátarasů.


„K rozhodnutí přispěl už neúnosný stav, který ještě zesílil kvůli opravám hlavního tahu z Otrokovic na Zlín. Na tak výrazný provoz není komunikace určena, a navíc docházelo k ohrožení bezpečnosti obyvatel. Hlavně v klidové zóně v okolí našich fotbalových hřišť, kde se každý den včetně víkendů pohybuje spousta dětí. Pochopitelně zvýšený provoz obtěžoval hlukem i zplodinami i obyvatele v přilehlé ulici,“ vysvětlila starostka Tečovic Stanislava Zívalíková.


Uzavírku obslužné komunikace schválily příslušné orgány. Pro cyklisty bude cesta nadále průjezdná.

Obec ještě počítá s instalací zpomalovacích retardérů na polní komunikaci z Tečovic do Zlín-
Louky,“
dodala závěrem Veronika Paličková Zítková z obecního úřadu Tečovic.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x