Technické služby Zlín ochromila karanténa, bude to mít dopad i na svoz odpadů

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Hned 15 zaměstnanců Technických služeb Zlín je aktuálně kvůli koronaviru v karanténě, společnost kvůli tomu musela přijmout preventivní hygienická opatření. Dopad to bude mít také na svoz komunálního odpadu, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Až do soboty 5. září budou svozy odpadu ve Zlíně posunuty o jeden den. Důvodem je karanténa některých pracovníků Technických služeb Zlín a přijatá preventivní hygienická opatření.

Popelnice, které se běžně vyvážejí v pondělí, budou vyvezeny v úterý, úterní svoz se uskuteční ve středu, až po páteční svoz, který bude proveden v sobotu. Zrušeny budou tzv. mobilní svozy, naplánované na sobotu.

„Ve spolupráci s krajskou hygienickou stanicí byla přijata Technickými službami Zlín preventivní hygienická opatření. V karanténě je aktuálně 15 zaměstnanců, což má dopad na rozsah poskytovaných služeb. Svoz odpadu je absolutní priorita. Pracovníci, kteří se na něm podílejí, jsou rozděleni do dvou skupin. Ty spolu nepřicházejí do styku,“ dodal Jakub Černoch.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x