Tečka za zlínskou tenisovou stovkou. Vydařený Štěpánský turnaj

Vítězná dvojice vpravo. Foto: J. Macharáček
ZLÍN - Zlínský tenis slavil v končícím roce krásně kulatých 100 let. Zdařilou tečku učinili členové celostátně respektovaného klubu na svém setkání, které je stejně tradiční jako oblíbené, na Štěpánském turnaji deblů amatérských hráčů. 28 milovníků odstraňování tukových polštářů z předešlého hodování naskočilo do čtyř skupin. A začaly líté boje.

„Jdu do akce poprvé od roku 2021. To jsem po úraze hrál na vozíku,“ smál se ředitel turnaje a předseda klubu Jan Macharáček, jemuž poskytla tejpovací pomoc ještě před turnajem zručně-sličná dcera Kateřina.

Dlužno říci, že se režisér celé akce zapsal po odmlce skvěle, s parťákem Alešem Suchánkem se drželi mezi nejlepšími až do finále soutěže útěchy.

Ve skupinové fázi a hlavně pak od čtvrtfinále dále už nastoupila v hlavní soutěži nesporná tenisová kvalita.

„My jsme s parťákem vedli v boji o postup do osmičky nejlepších už 4:0, přesto jsme zápas ztratili, nedařila se mi zlatá prasátka, ale i tak jsme si setkání báječně užili,“ glosoval vánočně naladěný Milan Novák.

Do finále pak prošly dvojice Fiala, Valenta proti favorizovanému deblu Výmola, Machala. Druzí jmenovaní pak v posledních tenisových hodinách roku 100 potvrdili svoji výbornou vánoční formu a vyhráli 6:3.

Myslím, že šlo o bezvadnou tečku za jubilejním rokem. Už se těšíme, jak naskočíme do druhé stovky a znovu budeme moci poskytovat výborné podmínky pro hru našim závodním hráčům, ale i spoustě těch, kteří si žluté míčky zamilovali coby nezbytnou součást sportovního života a vlastně i životní styl,“ loučil se s účastníky předseda Macharáček s přáním hodně sil a zdraví v novém roce.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x