Tenis je věkuprostý. V Holešově i ve Zlíně na to dali letní razítko

Oceněný František Žerava. Foto: zlin.cz
HOLEŠOV, ZLÍN - 78 nebo třeba 11. Věk jsou prý jenom čísla. Což se v obrovské výhni poloviny července potvrzuje na antukových tenisových dvorcích v Holešově či ve Zlíně. Ale zdaleka nejenom tam. Rušno, čilo a plno nadšení. Přitom se v obou městech hrály a hrají zápasy poněkud, tedy spíše diametrálně, jiných věkových kategorií.

V Holešově se sešli „oldboys“ na tradičním VIP turnaji, kde v deblu nesmí být součet věku obou niští než 110 let.

„Čím dál lépe se nám to daří, prostě stárneme, ale i mládneme zároveň, naše klientela se mění jen částečně, takže je to co se regulí týče v pohodě,“ hlásí unisono oba organizátoři Pavel Sláma a Jiří Polášek.

Do pořádného tepelného kotle dvorců v Holešově pozvali dvanáct – přišlo jedenáct – dvojic poněkud dříve narozených.

Po velmi lítých se v litrech potu nakonec vítězně objala dvojice Roman Vašut, Pavel Sláma, byli výborní.

Po turnaji se dostalo nejen na vítěze. „Předávám cenu za celoživotní přínos holešovskému tenisu Františku Žeravovi, je mu 78, hraje pořád výborně a my jsme prostě rádi, že je nám mladším správným příkladem,“ hlásil při předávání ocenění Jiří Polášek.

To ve Zlíně se na Vršavě prohánějí hošíci „poněkud“ mladší.

„Máme tu přehlídku nadějí. Nejen od nás, ale z celé Evropy. V neděli nám končí mistrovství republiky družstev mladších žáků a hned v pondělí rozjíždíme další velkou akci. Tennis Europe 128 je součástí evropského seriálu nejlepších nadějí do 12 let starého kontinentu. Srdečně zveme všechny příznivce, mrknout se na to, jak vyrůstají nové hvězdy, které mohou třeba za deset let vyhrát Wimbledon,“ láká osvědčený tenisový funkcionář a ředitel Jan Macharáček, mimo jiné předseda zlínského Tenisového klubu, který – ten klub – 30. září oslaví 100 let tenisu ve městě Zlíně.

Pro zpravodajskou přesnost. Finále družstev opanovaly naděje TK Prostějov, když zdolaly Slavii Plzeň 6:2.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x