Tenisové hodování na zlínský způsob. Monza Radnice open nakročila do druhého čtvrtstoletí

Foto: zlin.cz a Zdeněk Mikel
ZLÍN - Už 26. ročník tenisového turnaje, rozhodně jednoho z "nejtrvanlivějších" v našem kraji, přilákal na zlínskou Vršavu znovu značný počet kvalitních hráčů, ale co je rovněž potěšující, také žen a dívek, které to umějí se žlutými míčky. Dámy si střihly deblový i mixový turnaj, pánové své dvouhry, čtyřhry a logický také zmíněnou čtyřhru smíšenou. Už tahle všehochuť dělá z turnaje, jehož hlavou, krkem i hráčem je právě čtvrt století Zdeněk Mikel, mimořádně oblíbené setkání vyznavačů lítých bojů s raketami.

Zdaleka ne nováčkem je zlínská lékařka Marta Gergelová. „Tento turnaj, ale tenis obecněji, je adrenalin, je to setkání s přáteli, dobrá společnost, pohyb a taky to, že můžete prohrávat třeba 0:5 a ještě není nic ztraceno,“ vyprávěla v přestávce mezi spoustou lítých tenisových bitev.

Dana Orságová se věnuje trenérsky aktivně i stolnímu tenisu. „Turnaj je zábava, radost z pohybu, boj i setkání se známými a přáteli, to je cenné, aniž bychom si to někdy uvědomovali,“ má jasno.

„My jsme tu i manželem, tenis je především jeho doménou, já si ale zahraji taky moc ráda, to že tu můžeme být ve dvou je vždy o tom, jestli se nám podaří zajistit hlídání dětí, povedlo se, stejně jako celá akce,“ komentovala dění Petra Rafajová.

Ve čtyřech kategoriích se odehrály desítky a desítky jednosetových zápasů, úroveň především v mužských soutěžích singlu i deblu byla opravdu vysoká.

„To nás těší stejně jako to, že si u nás zahraje opravdu každý. Jdeme do druhého čtvrtstoletí, bude-li zájem, nevidím budoucnost nikterak černě, ba naopak, zájem je pořád značný, třebaže časy, kdy nám přišla téměř stovka účastníků a bylo to organizačně skutečně velmi náročné, jsou, zdá se, minulostí. Ale i nyní je to jeden z největších amatérských turnajů v kraji i republice,“ pochvaloval si hlavní organizátor Zdeněk Mikel.

„Už jsme tu zažili skutečně leccos, někdy jsme zatměli, nebo nám zapršelo a dohrávali jsme v hale, jindy, ale jen výjimečně, jsme tu měli tuším utrženou achillovku, ale převládá dlouhá léta dobrá nálada, často vyrovnané boje propojené tenisovým tedy fair play chováním,“ shrnul Mikel ještě předtím, než se vydal odměnit nejlepší krásnými cenami coby znaku přízně sponzorů původně ale vlastně i dnes radničního turnaje.

Výsledky turnaje Monza Radnice open Zlín 2024

muži dvouhra: Rakušan

muži čtyřhra: Korec, Prusenovský

ženy čtyřhra: Molová, Červenková

mix: Málková, Libra

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x