Tenisové vysvědčení rozdáno, nic ovšem nekončí, ba naopak

Foto: Michal Výmola
ZLÍN - Výheň, horko, vedro jako v tropech. A přece se točí... nejen studené nápoje v nezbytných bufetech a hospůdkách u kurtů, ale také žluté míčky, coby základní potřeba lítých bojů, které vlastně nikdy nekončí.

Ve zlínském Tenisovém klubu si při setkání členů a miničlenů, tedy závodních hráčů a příštích hvězdiček, udělali krásný večer s nezbytným opékáním špekáčků. Rozdávalo se vlastně tenisové vysvědčení.

„Měli jsme tu kolem dvou set lidí, rodiče i děti, trenéry, všechny, kteří se se na Vršavě podílejí na chodu téhle velké továrny na oblíbený sport,“ hodnotil člen vedení klubu Jiří Fiala.

Zatímco škola zavírá na dva měsíce své třídy, tady je to právě naopak.

„Jistě, protože děti nemusejí do školy, tak jim nabízíme pestrou škálu kempů a příměstských táborů, prázdniny se nemají prozahálet, to tu dobře víme. Stejně tak se těšíme na další rekreační hráče, zajímavé je, že tu v pohodě hrají zápasy „chlapci“, kteří se už potkali s osmým křížkem,“ vypráví předseda TK Zlín Jan Macharáček.

Na prahu druhé třetiny sezóny, která zpravidla trvá pod širým nebem do poloviny, někdy i do konce října, mají Zlíňané co nabídnout i v závodním pojetí.

„Už v polovině července k nám přijedou ti úplně nejlepší tenisté do 12 let. Bude to obrovská přehlídka nadějí, vlastně už tradičně pořádáme Mistrovství republiky družstev mladších žáků, jsme rádi, že se mezi špičku probojovali i naši zástupci,“ připomíná Macharáček, který bude mít s kolegy jako vždy coby ředitel – režizér – turnaje celé to hemžení na triku.

Stejně tak i červencové soustředění nedávno vzniklé Tenisové akademie Zlínského kraje, která soustředí pro změnu dospívající talenty od Valašského Meziříčí přes Zlín po Uherské Hradiště či Staré Město.

„Začátkem září pak bude náš tým dospělých na našich dvorcích bojovat v 1. lize družstev,“ dodává předseda klubu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x