Tenisté z Jankovic: jsme něco mezi Roland Garros a Wimbledonem

Foto: Jiří Bureš
JANKOVICE - Není malých zápasů a není malých tenisových turnajů. V Jankovicích mezi Holešovem a Bystřicí pod Hostýnem tohle vědí moc dobře. Zatímco třeba ve Wimbledonu mají 40 kurtů a na osmnácti z nich se hraje o titul na snad nejprestižnějším turnaji světa, v Jankovicích je to jinak. Ale taky dokonale.

„My tu máme jeden kurt, přitom jsme zrovna dohráli za účasti spousty hráčů a hráček pětatřicátý ročník turnaje O pohár starosty Jankovic,“ povídá sám pan starosta a hlavní motor srdce zápolení mladých i poněkud dříve na svět přišedších Miroslav Darebník.

Během měsíce června dokázali jako každoročně organizátoři naskládat na krásný antukový dvorec moře zápasů v soutěžích jednotlivců, v deblech, mladých, speciálně pak v soutěži ryze místních vyznavačů raket a míčků.

„Jezdí k nám rádi tenisté ze širokého okolí, zápasy mají velmi slušnou kvalitu, jsou docela prestižní. Mezi účastníky se rozhodně neztratil třeba fotbalový trenér, náš soused Bohumil Páník, jsou tu lidé mnoha profesí, policisté, podnikatelé, studenti. Boje jsou líté, a protože kurt jediný, pak také spousta fanoušků u něj. Ceny máme díky přízni sponzorů krásné, vztahy mezi účastníky také. My jsme vlastně něco mezi Roland Garros a Wimbledonem,“ vypráví v milé nadsázce s radostí starosta.

Ve čtyřhrách, které mají velmi početnou účast, nakonec zvítězila dvojice Novák, Hoffman, v pánských singlech byl nejlepší Jiří Daněk.

Ovšem, co bylo ještě lepší než nejlepší smeče a voleje, to byl přístup účastníků.

„Některé z cen jsme se rozhodli věnovat pro těžce zkoušené lidi na jihu Moravy, navíc jako obec přispějeme finančně i materiálně, myslím, že tím dostává prostá lidská radost na kurtu v našem jedinečném turnaji na jediném a jedinečném dvorci i jiný rozměr,“ dodává Miroslav Darebník.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x