Tim slaví 1. narozeniny. Rodina se mu dvakrát rozrostla

Rodina z Březnice se rozrostla o další členy z Ukrajiny. Foto: Zlin.cz
BŘEZNICE - Tim je velký švýcarský salašnický pes, který je miláčkem rodiny Soukupovy v Březnici nedaleko Zlína. Tohle plemeno se vyznačuje mimo jiné dobrosrdečnou povahou. Což se v den jeho prvních narozenin dá s klidem prohlásit i o jeho rodině. Tedy Barboře a Miroslavu Soukupových a samozřejmě i o třech dětech. Jakubovi, Jáchymovi a malé Haničce.

Jenže jak se tak tento psí krasavec už druhý týden rozhlíží, rodina se mu poněkud zvětšila, vlastně zdvojnásobila. K páníčkovi, paničce a dětem přibylo dalších pět lidí.

Představte si, že Soukupovi si do svého domu vzali hned pět lidí, kteří museli utéct z Ukrajiny. Maminky Anna a Jekaterina sebou vzaly i tři děti. Dášu, Daniela a Maxima.

A tak má naráz Tim „na starost“ hned deset lidí z velké rodiny.

„My jsme se o možnosti poskytnout uprchlíkům střechu nad hlavou dozvěděli před necelými čtrnácti dny, vůbec jsme neváhali. Manžel našel výzvu na internetu a bylo jasné, že se jde na věc,“ vypráví sympatická paní domu Barbora.

Všichni, kteří teď ve starším domě žijí, spolu vycházejí výborně.

„Někdy nám komunikace dává zabrat, ale domluvíme se vždycky, už jsme si spolu poseděli i trochu vína jsme vypili. Maminy z Ukrajiny jsou samozřejmě smutné, když se bavíme o válce v jejich zemi, tak se je snažíme přivést na jiné myšlenky,“ říká Barbora.

„My bychom rády našly práci, zkoušíme to, byly jsme už na úřadu práce, něco se rýsuje, uvidíme. Já jsem zdravotní sestra, mám zkušenosti i z práce v bankovním sektoru, moc dobře víme, že bez práce nám bude špatně, potřebujeme samozřejmě i peníze. Ale chci říci jedno, to je důležité. Soukupovi jsou úplně úžasní lidé, moc, moc, moc jim děkujeme, stejně tak všem, kteří nám v naší situaci jakkoliv pomáhají,“ děkuje Anna, která věří, že válka v její zemi brzy skončí a vrátí se domů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x