To nebyl ani „pátek třináctého“! Hasiče v celém kraji zaměstnalo hned několik dopravních nehod

Dopravní nehoda u Ostrožské Lhoty. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Pro hasiče začala v pátek „šichta“ už před sedmou hodinou ranní. Vyjížděli totiž do průmyslové zóny v Holešově, kde havaroval osobní automobil, ve kterém cestovali dva muži. Jeden z můžu se při nehodě zranil.

Hasiči poskytovali první předlékařskou pomoc zraněnému až do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby, která si jej převzala do své péče.

Zhruba o hodinu a půl později došlo k dopravní nehodě osobního automobilu mezi obcemi Bohuslavice u Zlína a Doubravy. Na místě události byla jako první posádka zdravotnické záchranné služby, která preventivně vyšetřila řidiče.

Další tři nehody i se zraněním účastníků, u kterých hasiči zasahovali, se staly ve Valašském Meziříčí, v Hošťálkové a u vsi Klečůvka. Ve Valmezu se srazily dva nákladní automobily a jeden osobák. V Hošťálkové zaměstnala hasiče nehoda motorkáře a v Klečůvce se zranil řidič osobního auta.

Mimo dopravních nehod zasahovali dobrovolní i profesionální hasiči v pátek v půl dvanácté dopoledne také na vyhlídce u Horní Bečvy při záchraně ženy, která omdlela a spadla na kameny. Na místo letěl i vrtulník.

Bohužel se ani v odpoledních hodinách hasiči nezastavili. Před sedmnáctou hodinou vyjížděli k dopravní nehodě, která se stala u Ostrožské Lhoty na Uherskohradišťsku.

Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště a v rámci mezikrajské výpomoci i jednotka z Veselí nad Moravou.

Ta byla na místě jako první současně s posádkou zdravotnické záchranné služby rovněž z Veselí. Po příjezdu na místo nehody jednotka z Uherského Hradiště spolupracovala v poskytování neodkladné zdravotnické pomoci zraněným.

Po zadokumentování nehody za strany PČR provedli hasiči závěrečný úklid a vrátili se zpět na základnu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x