Tobogán, skluzavka i ohřev vody. Rekreační bazén ve Valašském Meziříčí už se rýsuje

Ve Valašském Meziříčí vzniká nový rekreační bazén. Foto: Město Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Koupací sezóna je sice už dávno minulostí, na koupališti ve Valašském Meziříčí je však i teď, v době prvních mrazíků, pořádně rušno. Probíhají zde totiž stavební práce na novém rekreačním bazénu s ohřevem vody.

Na městské koupaliště ve Valašském Meziříčí zavítá každý rok v průměru 30 tisíc návštěvníků. Zejména v tropických dnech však jejich zájem pravidelně převyšuje kapacitu bazénů i celého areálu. Proto zastupitelé rozhodli o využití „díry“ po starém plaveckém bazénu, který byl uzavřen v roce 2006.

I když se dříve hovořilo o možnosti zavést tento prostor hlínou, my jsme se rozhodli vyhovět požadavkům našich občanů a vytvořit zde novou vodní plochu s atrakcemi pro mládež i starší generaci. Se stavbou jsme začali v září a nyní už se zde rýsují první prvky, což mě moc těší,“ řekl s úsměvem starosta Robert Stržínek.

Nová nerezová vana bude mít hloubku 1,2 metrů a plochu 800 metrů čtverečních. Součástí bazénu bude 16metrová skluzavka, 75metrový tobogán, lehátka a sedátka s perličkou, která ocení také starší návštěvníci. Velkou výhodou bude tepelná přípojka pro ohřev vody v bazénu.

Součástí je také rekonstrukce hlavního vstupu na koupaliště. „Počítáme s tím, že hotovo bude před zahájením letní koupací sezony v příštím roce. Už o prázdninách si tak návštěvníci budou moci užít nový bazén i všechny atrakce,“ těší se jednatelka městské společnosti ST Servis Miroslava Wrzecká.

Kapacita bazénů je momentálně 320 osob. Díky novému bazénu se zvýší na 580 osob a denní kapacita celého areálu z původních 1 600 na 2 300 návštěvníků.

Celkové náklady dosahují 60 milionů korun.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->