Tragédie u Otrokovic: mladý řidič vjel osobákem pod kola kamionu, na místě zemřel

foto: HZS Zlínského kraje
OTROKOVICE – Tragická nehoda se stala v sobotu odpoledne poblíž Otrokovic. Sedmadvacetiletý řidič osobního auta vjel do protisměru. Tam ale zrovna projížděl kamion. Mladý řidič utrpěl zranění, se kterými nemohl přežít.

Krátce před sobotní pátou hodinou odpolední došlo poblíž Otrokovic na Zlínsku k tragické dopravní nehodě. Sedmadvacetiletý muž tudy projížděl ve svém osobním autě, jel směrem od Otrokovic na Tlumačov. Najednou ale vjel do protisměru, kde se čelně srazil s projíždějícím kamionem.

Řidič osobáku utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Řidič kamionu skončil v nemocnici. Při nehodě došlo k poškození dalšího osobního auta, které v danou chvíli místem projíždělo. Jeho posádka vyvázla bez zranění,“ uvedl Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje na svých sociálních sítích.

Mluvčí policie Simona Kyšnerová dodává, že řidič kamionu utrpěl předběžně lehké zranění. Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní.

Po dobu vyšetřování nehody jsme prováděli odklon dopravy a provoz na komunikaci byl zcela zastaven,“ uvedla k situaci u Otrokovic Kyšnerová.

Na místě nehody zasahovaly i profesionální jednotky hasičů z Otrokovic a ze Zlína. Jejich úkolem bylo zajistit místo nehody a provést u vozidel protipožární opatření. Jak se ale ukázalo, problémem byly unikající provozní kapaliny havarovaných aut.

„Po nárazu došlo u kamionu k roztržení nádrže na naftu, která vytekla na silnici a poté do půdy, kam kamion sjel. Velkou skvrnu provozních kapalin na silnici hasiči zasypali sorbentem. Dalšímu úniku z nádrže zabránili a zbylou naftu odčerpali do nádoby. Z důvodu kontaminace půdy si velitel zásahu na místo povolal zástupce životního prostředí,“ uvedli hasiči.

Následně bylo zapotřebí odklidit použitý sorbent a velké množství střepů a úlomků, které se při nehodě rozptýlily do několikametrové vzdálenosti. Potom už byl průjezd místem nehody pro ostatní řidiče bezpečný.

Zobrazit fotogalerii >>