Tragická nehoda v Buchlovských kopcích. O život přišli dva motorkáři

Foto: HZS ZK
UHERSKOHRADIŠŤSKO – V neděli o půl čtvrté odpoledne došlo v Buchlovských kopcích k tragické dopravní nehodě. Na silnici I/50 před odbočkou na Staré Hutě se srazila motorka s osobním autem a dodávkou. O život přišli dva lidé – muž a žena, kteří spolu jeli na jedné motorce.

Šestapadesátiletý řidič a jeho jednapadesátiletá spolujezdkyně jeli na motorce po silnici I/50 ve směru od Brna. Po projetí pravotočivé zatáčky u Starých Hutí přejel řidič motorky do protisměru, kde se střetl s osobním vozidlem značky Audi. Náraz motorku následně odmrštil do dodávky značky Volkswagen Transporter, která jela za automobilem.

Motocyklista i jeho spolujezdkyně utrpěli smrtelná zranění. „Muž zraněním podlehl ještě před příjezdem posádky záchranné služby. Ženu se záchranáři snažili resuscitovat, avšak bezvýsledně,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Jakub Omelka a dodal, že nikdo jiný zraněn nebyl.

U nehody zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému, na místě přistál také vrtulník Letecké záchranné služby.

Tragická nehoda uzavřela hlavní silniční tah z Brna na Starý Hrozenkov přibližně na pět hodin, kdy byla doprava policisty řízena kyvadlově. Silnici se podařilo zprůjezdnit až před 23. hodinou.

Policisté havárii nadále vyšetřují.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x