Tragická nehoda v otrokovické Barumce. Dělník zemřel po pádu z utržené stavební plošiny

Foto: Policie ČR
OTROKOVICE – V pondělí 12. června kolem poledne došlo v areálu výrobce pneumatik Continental Barum v Otrokovicích k tragické nehodě, při které zemřel pracovník externí firmy. Devětačtyřicetiletý dělník nepřežil pád z výšky. O neštěstí informovala tisková mluvčí pneumatikárny Regina Feiferlíková.

Stala se tragická nehoda v areálu naší firmy na stavbě nového vysokokapacitního skladu hotových výrobků. Došlo ke smrtelnému zranění jednoho zaměstnance externí firmy při práci na zavěšené plošině,“ sdělila mluvčí.

Zdravotnické operační středisko přijalo výzvu o události v 11:19 hodin. Na místo nehody byli vysláni také zlínští kriminalisté, kteří dostali informaci, že došlo k pádu dvou mužů cizí národnosti ze stavební plošiny, která se utrhla.

Čtyřiadvacetiletý muž, který zůstal na plošině viset, utrpěl zranění, s nímž ho záchranáři převezli do nemocnice. Jeho devětačtyřicetiletý spolupracovník bohužel z plošiny spadl a po pádu svým zraněním podlehl,“ upřesnila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zraněný muž byl po ošetření v rámci přednemocniční neodkladné péče převezen na vysokoprahový urgentní příjem do zlínské nemocnice s podezřením na poranění zad.Vzhledem k mechanismu poranění jsme nemohli vyloučit ani poranění vnitřních orgánů,“ uvedla tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Gabriela Netopilová Sluštíková.

Kriminalisté budou zjišťovat, zda došlo k porušení pracovních předpisů, nedbalostnímu trestnému činu nebo k nešťastné události,“ dodala policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x