Traktor shořel dřív, než hasiči dojeli na místo požáru

Foto: HZS ZK
POPOVICE – Hned čtyři hasičské jednotky musely dnes ráno zasahovat v Popovicích na Uherskohradišťsku, kde hořel traktor v silážní jámě. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci.

Přesně v 8:51 hodin přijali hasiči hlášení o hořícím traktoru v silážní jámě v Popovicích na Uherskohradišťsku. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Uherské Hradiště a jednotkám Sboru dobrovolných hasičů obcí Kunovice, Vlčnov a Hluk,“ upřesnil nadpraporčík Roman Žemlička.

Hasiče naváděl k místu požáru černý dým nad obcí. Požár postupoval tak rychle, že v době příjezdu hasičů byl již celý traktor v plamenech. „Traktorista si stačil vynést pouze své věci. Požár jsme hasili v dýchacích přístrojích jedním vodním proudem s přimíseným pěnidlem,“ pokračoval Žemlička.

Podle vyšetřovatele mohla za vznik požáru technická závada na elektroinstalaci. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun. „Uchráněné hodnoty byly stanoveny v předběžné výši 100 tisíc korun,“ zakončil Žemlička a dodal, že hasičům se podařilo zachránit alespoň vlečku.

Při požáru nedošlo ke zranění žádných osob.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x