Trenér Brodu Onda: Zkoušíme hrát v dopoledním termínu, třeba přijde víc diváků

Trenér třetiligových fotbalistů Uherského Brodu Martin Onda Foto: ČSK Uherský Brod
UHERSKÝ BROD - Fotbalisté ČSK Uherský Brod sehráli na jaře už pět zápasů, včetně podzimní dohrávky s Rosicemi. Ani jednou se ale neradovali z výhry. V následujícím utkání proti Frýdku-Místku sáhlo vedení klubu k radikální změně. Poprvé v historii se domácí zápas odehraje v dopoledním termínu. Výkop má být v sobotu od 10:15 hodin.

Chceme dopolední termín vyzkoušet. Třeba se nám podaří do ochozů nalákat víc diváků. Poslední dobou hraje svá domácí utkání v dopoledních hodinách stále více našich soupeřů, takže jsme se vlastně přizpůsobili. V dopoledním termínu odehrajeme dvě domácí utkání. Pak si vše vyhodnotíme,“ říká trenér Broďanů Martin Onda.

Po prohraném utkání na hřišti béčka Olomouce jste hráče chválil za příkladnou bojovnost. Co chybělo k tomu, aby tým získal alespoň bod?

Dvě věci. Jednak se nám nepodařilo proměnit v závěru utkání některou z našich tutovek, které jsme si ve druhé půli ve velkém tlaku vytvořili. A pak také skutečnost, že v posledních dvaceti minutách bylo v pokutovém území soupeře hned několik držení našich hráčů za dres. Bohužel bylo potrestáno až to poslední. Kdybychom snížili o patnáct minut dřív, měli bychom na vyrovnání víc času.

Jak vypadá zdravotní stav hráčského kádru před důležitým zápasem?

To uvidíme až na předzápasovém pátečním tréninku.

O víkendu má přijít výrazné ochlazení, počítáte také s variantou, že by se utkání nakonec odehrálo na umělé trávě, nebo chcete zápas odehrát za každou cenu na přírodním povrchu?

Nedokážu předpovědět, v jakém stavu bude na konci týdne hrací plocha. Pokud bude ke hře způsobilá, počítáme s tím, že se bude hrát na přírodní trávě.

S jakým výsledkem budete spokojen?

Spokojen budu jen s výhrou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x