Trenér Jenáček zamířil k rivalovi. Ve Zlíně povede extraligové juniory

Zkušený trenér Luboš Jenáček v příští sezoně povede juniory extraligového Zlína. Foto: www.beranizlin.cz
ZLÍN – Mění klub i soutěž, v regionu ale dál zůstává. Hokejový trenér Luboš Jenáček po konci ve Vsetíně bez práce dlouho nezůstal. Zkušený kouč se na spolupráci dohodl se zlínskými Berany. Od května posílí trenérský tým Akademie, v extraligovém klubu povede juniory.

Luboš je úspěšný a zkušený trenér s velkým rozhledem. Jsme si jistí, že našim juniorům má co předat. I tímto krokem chceme pokračovat ve zkvalitňování práce zlínské akademie,“ říká Petr Leška, manažer hokejové Akademie Beranů.

Luboš Jenáček se tak vrací domů. Do města, kde se narodil a ve kterém vyrostl a také začal s hokejem. Sportovní kariéra zlínského odchovance je však spjatá především se sousedním Vsetínem. Jako hráč s ním získal extraligový titul, později se ve valašském klubu věnoval trénování mládeže. Juniorku Vsetína dovedl do nejvyšší soutěže.

Od roku 2011 s přestávkami trénoval A-tým. Byl u postupu Vsetína do druhé nejvyšší soutěže i dvou účastí týmu v semifinále Chance ligy. Nově bude své zkušenosti předávat juniorům ve zlínském klubu, který má status Akademie ČSLH.

Kluby Zlínského kraje se po podpisu memoranda o spolupráci v prosinci 2019 snaží o těsnější součinnost ve výchově hokejistů. Vedení mladých Beranů si proto cení toho, že se povedlo do zlínské Akademie přivést kvalitního trenéra z regionu. Vsetín naopak o jednoho odborníka přišel.

Luboš dlouho působil u A týmu, prožil s námi za poslední sezony vše, co se v klubu událo, a nyní se rozhodl pro změnu, což plně respektujeme. Náš zájem byl o jeho další působení na Lapači, ale i toto život přináší a osobně vím, že pro něj to nebylo vůbec lehké rozhodnutí. Pořád budeme v úzkém kontaktu, budeme spolupracovat, Lapač bude pořád jeho domovem a na společné roky opět v budoucnu navážeme. Jacku, děkujeme a jsme ve spojení,“ prohlásil jednatel VHK ROBE Vsetín Daniel Tobola.

Dosavadní trenér zlínských juniorů Zbyněk Mařák bude v klubu pokračovat u žákovských kategorií.

K dorostencům se nově přesouvá Radek Pšurný, který v minulém ročníku vedl sedmou a devátou třídu. Dosavadní trenér Tomáš Jankovič u dorostu zůstává v pozici asistenta a nově bude také vedoucím zlínské Akademie.

Kompletní podoba všech realizačních týmů mládeže bude zveřejněna v příštích týdnech, vedení mladých Beranů na jejich složení pracuje,“ dodal Leška. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x