Tři cenné body pro Zlín. Ševci zdolali Teplice 2:1

Foto: Trinity Zlín
ZLÍN - Výborný úvod, poněkud horší druhá půle, ale každopádně velice cenná výhra nad Teplicemi 2:1. Ve fotbalovém Zlíně zavládla po utkání 19. kola Fortuna ligy spokojenost. V jarní části soutěže ještě tým trenéra Pavla Vrby nepoznal porážku, vítězství je ovšem teprve třetí během celé soutěže a bitva o udržení pokračuje.

Začátek s napětím očekávaného duelu se domácím nadmíru vydařil.

Už po pěti minutách zatáhl míč zleva Bartošák, na ideální centr si naskočil Janetzký, ale z vyložené pozice trefil jen břevno. Na správném místě byl ale ve správný čas Balaj a novic ve zlínském dresu usměrnil míč hlavou přesně tam, kam měl, do sítě.

„Našel jsem si správný prostor, tenhle gól je třešnička na dortu, důležitější je ale vítězství,“ komentoval situaci vysoký útočník, který dostal příležitost při absenci zkušenějšího Kozáka.

Zlín hrál nadále hodně dobře, nátlakově. Běžela 16. minuta, když svůj únik z pravé strany vyšperkoval pěkným centrem Fillo. A pak se děly věci. Dorážející Balaj napálil tyč, totéž za chvíli zopakoval Janetzký. Když už se zdálo, že si domácí vybrali smůlu vrchovatě, pomohl jim v pokračující akci penaltovým zákrokem na Hrubého teplický Hyčka.

Míč si postavil na penaltu Fillo a velmi mazácky oslavil nedávné 37. narozeniny.

Druhá půle byla ze strany Zlínských opatrnější a nakonec trnuli. Neboť po hodině hry krutě chyboval domácí kapitán Procházka a pro mladého Vachouška bylo snížení lahůdkou.

„Naštěstí jsme soupeře nepustili do žádné vyložené šance a vítězství 2:1 si moc ceníme,“ těšilo po dramatickém utkání trenéra Pavla Vrbu.

Taky další zápas bude mimořádně důležitý, v neděli hrají Zlíňané na hřišti dosud posledních Pardubic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x