Tříkrálová sbírka v Hulíně vynesla přes 107 tisíc korun

Foto: MěÚ Hulín
HULÍN - Netradičně, na konkrétních místech a v on-line prostoru, se letos uskutečnila Tříkrálová sbírka v Hulíně a okolí. Důvodem byla epidemiologická opatření související s pandemií koronaviru, která znemožnila obvyklé návštěvy tříkrálových družin v domácnostech. I přes komplikace s pořádáním skončila sbírka úspěchem - vybrala se částka 107 518 korun, serveru Zlin.cz to uvedl za hulínskou radnici Zdeněk Dvořák.

„Děkujeme všem dárců za podporu a štědrost i v těchto nelehkých časech,“ vzkázala Jaroslava Chupíková z pořádající Charity v Hulíně. „Připojuji se k poděkování. Lidé u nás opět ukázali, že mají srdce na správném místě a dokáží pomoci potřebným,“ prohlásil Roman Hoza, starosta města Hulína.

V Hulíně byla zřízena ve dnech 3. až 9. ledna tři sbírková místa – městský úřad, náměstí Míru a Lurdská kaple v kostele sv. Václava. Zde byly umístěny v předem avizovaných časech tříkrálové kasičky, do kterých mohli při dodržení přísných hygienických opatření zájemci vložit své příspěvky. Akce probíhala i v hulínských místních částech Záhlinice a Chrášťany a také v nedalekých Pravčicích. Tříkrálovou sbírku bylo možné podpořit také bankovním převodem libovolné částky, a to i ve prospěch konkrétní farnosti.

Přestože už letošní Tříkrálová sbírka v Hulíně a okolí skončila, stále ji lze až do 24. ledna podpořit darem do tzv. ON-LINE kasičky. Zaslat dar lze pomocí složenky, či převodem na tříkrálový sbírkový účet: 66008822/0800, VS 777. Poslat je možné i dárkové dms ve výši 30, 60 a 90 kroun na číslo 87 777 a to ve tvarech:

  • DMS KOLEDA 30 nebo DMS TRV KOLEDA 30
  • DMS KOLEDA 60 nebo DMS TRV KOLEDA 60
  • DMS KOLEDA 90 nebo DMS TRV KOLEDA 90
×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x