Tržiště Pod Kaštany se opět otevře veřejnosti

Tržiště Pod Kaštany. Foto: Město Zlín
ZLÍN - Tržiště Pod Kaštany ve Zlíně může být podle nařízení Ministerstva zdravotnictví od pondělí 12. dubna opět otevřeno. Podmínkou je dodržování bezpečnostních pravidel a omezení sortimentu, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Tomáš Melzer.

Na tržišti budou vyhrazena prodejní místa s odstupy nejméně dva metry, k dispozici bude dezinfekce a nakupující se musejí rozptýlit na ploše 15 m² připadající na každou osobu. Prodejci budou moci Pod Kaštany nabízet ovoce a zeleninu, květiny a jiné rostliny, osivo, semena, pekařské a cukrářské výrobky, med a výrobky z medu.

„Ihned, jakmile to situace dovolila, vytváříme podmínky pro místní zemědělce a pěstitele k prodeji lokálních produktů a také například sadby a osiva. Jsem velmi rád, že si budou moci občané Zlína zase nakoupit na tržišti a ne jen v hobbymarketech,“ uvedl Pavel Simkovič, zlínský radní a jednatel Technických služeb Zlín, které tržiště Pod Kaštany provozují. Upozornil také, že i když se jedná o otevřený prostor, opatrnost je stále namístě. „Věřím, že se budou všichni řídit platnými předpisy a respektovat pravidla provozu na tržišti,“ dodal Simkovič.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x