Tučapy jsou opět průjezdné, komunikace se dočkala opravy

Foto: ŘSZK
TUČAPY - Více než osmiměsíční úplná uzavírka silničního průtahu v Tučapech na Uherskohradišťsku je u konce. Silnice v délce 913 metrů je po celkové rekonstrukci, serveru Zlin.cz to sdělil za Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Předmětem stavby, která byla zahájena v polovině března 2020, byla rekonstrukce silnice III/4275 v průjezdním úseku obce Tučapy v celkové délce 913 metrů. Rekonstrukce spočívala v odstranění původních konstrukčních vrstev, v částečné sanaci neúnosné pláně a v položení nových konstrukčních vrstev vozovky. Povrch vozovky tvoří živice v šířce 6 metrů (s rozšířením ve směrových obloucích), vozovka je lemována betonovými obrubami s přídlažbou z žulových kostek. Odvodnění vozovky je zajištěno pomocí podélného a příčného sklonu a sestavou nových dešťových vpustí. Bylo osazeno nové trvalé dopravní značení.

„Konečná cena za tuto zakázku činí 23,671 milionu korun včetně DPH. Stavba byla spolufinancována z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury,“ dodal Cekota.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x