Ty brďo, to je fakt Michal Jordán. A fakt má medaili

Foto: Nella Gottfriedová
ZLÍN - Tak tohle byl zážitek číslo jedna tohoto školního roku! Pro dvě třídy sedmáků zlínské Základní školy Křiby, stejně tak pro pány učitele, co by pořád zkoušeli a psali závěrečné písemky. Tentokrát byl jiný typ výuky: pohled zblízka na hokejovou hvězdu.

Mezi kluky a holky se totiž vypravil Michal Jordán, původem zlínský hokejový obránce, léta světoběžník a hlavně člen bronzové české hokejové reprezentace z nedávného mistrovství světa ve Finsku.

„Skromný, vtipný, veselý, prostě bezva vzor pro všechny, kteří se s ním setkali a mohli si zblízka prohlédnout nejen jeho tvář, vypracovanou postavu, parádní vousy, ale také cennou medaili a originální dres národního týmu,“ glosoval setkání s obráncem reprezentace zástupce ředitele školy Pavel Růžička.

Děti se zajímaly úplně o všechno. Třeba o to, jak vypadaly jednotlivé zápasy přímo z ledu, zdalipak zná ikonického Jaromíra Jágra, kam chodil na základní školu ve Zlíně, jaké má nejoblíbenější jídlo, jakým dalším sportům se věnoval jako kluk a také dnes.

„Samozřejmě přišlo na řadu fotografování, podepisovací akce na nejrůznější předměty, případně do památníčků. Michal byl na roztrhání a my mu moc děkujeme, že si našel čas,“ dodává Pavel Růžička.

Žádným tajemství není, že právě do této školy chodí Michal Jordán mladší a v září ji už bude doprovázet i jeho sestřička, stane se prvňačkou.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x