Týden sociálních služeb ve Zlínském kraji

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Zlínský kraj se letos poprvé připojil k celostátní kampani Týden sociálních služeb. Cílem je ukázat na význam i dostupnost nabídek, které lidé mohou využívat.

Ve Zlínském kraji je v současné době registrováno 370 sociálních služeb různých zřizovatelů, které jsou připraveny pomoci v případě život ohrožujících situací, ztráty bydlení, zadluženosti, problémů v rodině, drogové či jiné závislosti, duševního onemocnění a podobně.

„V celém Zlínském kraji pracuje v sociálních službách kolem 5000 lidí. Zlínský kraj je významným hráčem na tomto poli sociálních služeb, protože zaměstnává ve svých příspěvkových organizacích, kterých je teď dvanáct, necelou polovinu a to je 2500 lidí, “uvedla Hana Ančincová, náměstkyně hejtmana Zlínského kraje.

Pobytová kapacita služeb zřizovaných krajem činí 2617 lůžek. Aby se lidé dověděli význam, druhy i dostupnost těchto sociálních služeb, zapojil se letos Zlínský kraj do celostátní kampaně Týden sociálních služeb.

„Celkem nedávno Zlínský kraj ocenil jak pěstouny v oblasti náhradní rodinné péče, tak také pracovníky v sociálních službách. Pokud bychom i tímto někoho motivovali k náhradní rodinné péči, nebo k tomu, aby vstoupil jako zaměstnanec do sociální oblasti, tak já bych to považovala za opravdu velký úspěch, “podotkla Hana Ančincová, náměstkyně hejtmana Zlínského kraje.

Nabídku služeb najdete na www.socialnisluzbyzk.cz. Občas v určité lokalitě chybí nabídka, kterou by občan akutně potřeboval. K tomu, aby se takovým situacím předcházelo, slouží takzvané komunitní plánování sociálních služeb, na němž se podílí kraj ve spolupráci se samosprávami.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x