U fotbalistů Zlína skončil trenér Páník. Ševce ve zbytku sezony povedou Jelínek s Hubáčkem

Zkušený trenér Bohumil Páník u fotbalistů Zlína skončil. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN – Éra trenéra Bohumila Páníka je u konce. Zkušený čtyřiašedesátiletý kouč, který vedl ševce už potřetí, byl společně s asistentem Sombergem od týmu odvolán. Fastav ve zbytku sezony povedou dosavadní trenér třetiligové rezervy Jan Jelínek a asistent a klubová ikona David Hubáček. Klub o tom v úterý informoval na svém webu.

Dosavadní trenéři by stejně skončili po sezoně, a tak bylo zbytečné jim dávat nějaký signál, že by mohli pokračovat. Bohužel naše hra je špatná, herní projev šílený. Přišlo mi, že měl spíš ještě sestupnou tendenci. Jsem přesvědčený, že nemáme špatný kádr. Čekám proto zlepšení,“ uvedl pro deník Právo majitel zlínského klubu Zdeněk Červenka.

Páník, jenž v minulosti trénoval i Olomouc, Ostravu, působil také v polských týmech Lech Poznaň, Legnica a Pogoň Štětín, se na Letnou vrátil před rokem v březnu, kdy vystřídal bývalého asistenta Kameníka. V minulé sezoně s skončil se Zlínem ve skupině o záchranu, která se však nedohrála.

Aktuálně Fastav nevyhrál osm kol po sobě, v sobotu pouze remizoval 1:1 s poslední Opavou, která jako první sestoupila. Zlín má záchranu zajištěnou, do konce ročníku ho čekají týmy z horní poloviny tabulky Ostrava, Liberec a Slovácko.

Ševci jsou devátým klubem, který v této ligové sezoně odvolal trenéra. Stejný krok učinily i Teplice, Mladá Boleslav, Brno, Sparta, Ostrava, Příbram, Karviná a Plzeň. Po skončení ročníku nastanou změny i na lavičce Olomouce.

Také řešení s dvojicí Jelínek – Hubáček je podle zlínského vedení pouze dočasné. „Ani jeden z nich nevlastní nejvyšší trenérskou licenci,“ vysvětluje Červenka.

Vedení Fastavu do Baťova města lákalo Michala Bílka, který už v moravském klubu v minulosti působil. Bývalý reprezentační kouč se však v neděli domluvil s Plzní.

Nyní se zlínští činovníci poohlédnou jinde. Volných trenérů je na trhu dost.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x