U hromadné dopravní nehody v Rožnově pod Radhoštěm zasahoval vrtulník

Foto: HZS ZK
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Vážná dopravní nehoda tří osobních vozidel uzavřela v pondělí v podvečer na několik hodin část ulice Meziříčská v Rožnově pod Radhoštěm. Při nehodě byly zraněny čtyři osoby, na místě zasahoval i vrtulník.

V pondělí krátce po osmnácté hodině se na jedné z křižovatek v Rožnově pod Radhoštěm stala dopravní nehoda policejního vozu a dalších dvou osobních automobilů. Při nehodě byla navíc sražena i chodkyně, která v místě přecházela komunikaci po přechodu pro chodce.

Policejní vůz jedoucí se zapnutým výstražným zařízením se v křižovatce střetl s osobním automobilem značky Audi, které vjelo do křižovatky z pravé strany. Odmrštěné vozidlo Audi následně srazilo ženu přecházející komunikaci, narazilo do semaforu a zastavilo se až o automobil značky Volkswagen.

Po střetu zůstala v jednom z vozidel zaklíněna řidička, kterou museli vyprošťovat hasiči. „Neprodleně zahájili vyprošťovací práce, aby vytáhli z vozidla řidičku. S použitím hydraulických nůžek se hasiči dostali k řidičce a poté ji na páteřové desce vytáhli ven z vraku vozidla,“ uvedla tisková mluvčí Hasičské záchranné služby Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Při nehodě byly zraněny celkem čtyři osoby, které skončily v péči posádek zdravotnické záchranné služby. „Řidič policejního automobilu byl letecky transportován do ostravské nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Po transportu všech zraněných do nemocnice zahájila Policie ČR rozsáhlé vyšetřování. Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření, odpojili autobaterie a místa, na nichž došlo k úniku provozních kapalin, zasypali sorbentem. Poté hasiči asistovali při odtažení vozidel.

Na závěr provedli úklid vozovky, neboť části vozidel a velké množství použitého sorbentu se nacházely na desítkách metrů silnice a jejího okolí,“ pokračovala Lucie Javoříková.

Celková materiální škoda na vozidlech a poškozeném semaforu bude vyčíslena v řádech statisíců korun.

Míra zavinění jednotlivých účastníků dopravní nehody je v současné době předmětem dalšího šetření,“ dodal Petr Jaroš.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x