U obce Slopné se našla nevybuchlá munice

U obce Slopné se našla nevybuchlá munice. Foto: Policie ČR
SLOPNÉ – Poblíž obce Slopné u Luhačovic se v lese pod jehličím skrývala nevybuchlá munice. Nález oznámil v pátek dopoledne na linku tísňového volání policie třiatřicetiletý muž, který ji objevil ve čtvrtek večer.

Hlídka policistů z Luhačovic vyrazila do obce Slopné, kde je muž, který munici našel, navigoval až k inkriminovanému místu. Policisté celou oblast v bezpečné vzdálenosti zapáskovali, aby zamezili kontaktu dalších osob s municí a přivolali policejní pyrotechniky z Frýdku-Místku.

Specialisté dorazili na místo kolem patnácté hodiny a zkonstatovali, že se jedná o nevybuchlý protipancéřový granát 7,5 cm v délce 21 cm. Policejní pyrotechnici si munici převzali a ve speciálně upraveném vozidle převezli k bezpečnému zničení.

Pokud byste při procházkách přírodou na nevybuchlou munici narazili i vy, rozhodně s předmětem nijak nemanipulujte. I zdánlivě neškodná munice totiž může nadělat mnoho škod. Pokuste se udržet rozestup 100 metrů a o svém nálezu informujte buď policii na čísle 158 nebo zavolejte na tísňovou linku na čísle 112. O dalším postupu vás poté informuje operátor.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x