U – rampa, extrémní cyklisté nebo graffiti. Dny otevřených sportovišť zakončí Sportovní náměstí

foto: Živý Zlín
ZLÍN – Velkolepé zážitkové odpoledne, které zakončí Dny otevřených sportovišť, láká nejen fanoušky hudby a sportu. Sportovní náměstí nabídne show extrémních cyklistů na u-rampě, vystoupení beatboxera Ondřeje Havlíka nebo graffiti workshop. Nedělní program na náměstí Míru začíná ve 14:30 hodin.

Dny otevřených sportovišť vyvrcholí sportovní show na náměstí Míru. Hlavním lákadlem bude impozantní dvojitá u-rampa s parkourovou zónou. Na ní se odehraje parkourová show, workshopy a soutěže s VSA Xtreme. Pro malé návštěvníky budou připravené trampolínky a skákací boty na stanovišti Meet Fit a taky šlapací káry a umělecké graffiti na autovraky.

Na pódiu během odpoledne vystoupí známý beatboxer, mistr světa v loopingu a několikanásobný mistr ČR v beatboxu Ondřej „Endru” Havlík v doprovodu fenomenálního klávesisty JeNa Hovorky. Večer ho potom vystřídá kapela Křídla.

Příchozí se už teď mohou těšit na zónu Světem na dvou kolech, kterou připravil cestovatelský festival Neznámá země. Přinese setkání, autogramiády a workshopy s extrémními a dálkovými cyklisty. Ti nejpovolanější zájemcům prozradí, jak si vybrat nejideálnější kolo, jak přežít nejtěžší závody světa, ale taky jak si užít pohyb na dvou kolech rekreačně.

Na náměstí se představí například extrémní cyklista Adam Záviška, který má za sebou nejtěžší a nejdelší závody světa. Pozvání přijal i Víťa Dostál, první Čech, který objel zeměkouli na kole. A do třetice vystoupí horolezec a vášnivý cyklista Radek Jaroš, který jako jediný Čech a patnáctý muž na světě získal Korunu Himálaje, když stanul na vrcholech všech osmitisícovek. Z rodného Nového Města na Moravě dojel na kole na Kavkaz pod horu Elbrus a v Austrálii absolvoval slavný závod Crocodile Trophy.

Program obohatí ukázka nejnovějších elektromobilů Tesla. Profesionálové posadí návštěvníky do auta budoucnosti a předvedou jim všechny jeho možnosti – light show, hořící krb nebo megafon. Tyto vozy nemají klasický volant jako běžná auta, ale Yoke, který se podobá ovládání letadel nebo závodních formulí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x