U urgentního příjmu Baťovy nemocnice vzniknou nové zastávky MHD

foto: DSZO
ZLÍN – Od 1. července se zlepší dostupnost Krajské nemocnice T. Bati těm, kteří sem putují městkou hromadnou dopravou. Autobusy linky 38 totiž začnou obsluhovat nové zastávky v blízkosti urgentního příjmu. Cestující i pracovníci nemocnice se navíc mohou těšit na vyšší počet spojů, které tudy budou projíždět.

Od 1. července letošního roku vznikne v blízkosti zlínské Krajské hygienické stanice a urgentního příjmu Baťovy nemocnice pár nových zastávek MHD. Ponesou název Baťova nem. – pohotovost a obsluhovat je budou autobusy linky 38. Ty tudy doposud projížděly bez zastavení.

„Pacientům či návštěvníkům pacientů to zkrátí docházkovou vzdálenost do východní části areálu nemocnice, a to nejen z centra Zlína, ale také přímo od odstavného parkoviště u nového mostu přes Dřevnici a železniční trať v Přílukách,“ uvedl vedoucí dispečer Jan Tesař.

Postavením nových zastávek vyšla Dopravní společnost Zlín – Otrokovice vstříc požadavkům cestujících i vedení nemocnice.

Autobusová linka č. 38 spojuje tovární areál v centru Zlína s Baťovou nemocnicí, okružní křižovatkou v průmyslové zóně v Přílukách a točnou Za Kapličkou v Přílukách. Právě na této lince se taky zvýší počet spojů. V centrální části Zlína tak budou po zastávku Baťova nemocnice – vozovna jezdit autobusy po 15 minutách celý den. Mezi vozovnou a Příluky, respektive točnou Za Kapličkou, bude interval mezi spoji 30 minut.

Jízdní řád vytvořila Dopravní společnost Zlín – Otrokovice ve spolupráci s vedením nemocnice. Zajistí se tak návaznost pracovní doby zaměstnanců nemocnice na odjezdy jednotlivých spojů.

„Toto posílení dopravy bude zvlášť důležité v příštím roce, kdy má začít na jaře stavební rekonstrukce Havlíčkova nábřeží a kdy zde ubydou možnosti parkování. Autobus linky 38 zajistí pravidelný půlhodinový interval pro přepravu lidí, kteří místo u nemocnice zaparkují svůj automobil již v Přílukách,“ doplnil Jan Tesař.

Dostupnost krajské nemocnice zatím zajišťují trolejbusové linky č. 2, 8 a 9. Ty zastavují na zastávce Baťova nemocnice na západní straně areálu. U nemocnice zastavuje taky autobus č. 2, který obsluhuje zastávku Dřevnická v Bartošově čtvrti a do nemocnice se cestující dostanou po lávce přes Dřevnici z východního okraje areálu.

--> --> --> --> -->