UFoL, neboli univerzitní fotbalová liga. V úterý lítá bitva. UTB Zlín versus Masarykova univerzita

Tým UTB, foto: UTB Zlín
ZLÍN - Už je to takové k světu se hodně mající fotbalové dítě na akademické půdě. Jmenuje se zajímavě - UFoL. Což je v pestré škále sportování na našich vysokých školách celostátní fotbalové soupeření studentů vysokých škol od Plzně po Ostravu. Právě se rozjíždí už čtvrtý ročník a o své místo na akademickém slunci se hlásí i majitelé indexů ze zlínské Univerzity Tomáše Bati. A tihle mladí pánové hodně stojí o přízeň svých fandů nejen z řad spolužáků šesti kmenových fakult.

Univerzitní fotbalová liga se hraje ve třech českých a jedné moravské skupině, titul obhajují studenti Technické univerzity z Liberce.

„V té naší hrají dva ostravské týmy – Vysoká škola báňská -Technická univerzita a Ostravská univerzita, k tomu Masarykova univerzita Brno,“ osvětluje složení mediální zástupce týmu zlínských vysokoškoláků Štefan Uhlár.

V prvním zápase zdolala“ báňská“ zlínské fotbalisty 4:2.

„Ale nic není ztraceno, rádi bychom se na domácím hřišti na Vršavě představili ve vítězném utkání. Hostíme v úterý od deseti hodin Muni Brno, neboli Masarykovu univerzitu. Zveme diváky, určitě to bude zajímavý a kvalitní zápas. V našem týmu hrají kluci, kteří jsou oporami svých mužstev ve výkonnostním fotbalu, hrají třeba v MSFL a divizích,“ zve za aktéry trenér UTB Zlín Miroslav Vybíral.

Zajímavé je, že do kádru zlínské univerzity patří mimo jiných i Alexandr Bužek, který už je jedním z pilířů prvoligového FC Zlín. „Samozřejmě bychom ho rádi viděli na hřišti, jenže jeho program včetně ligových duelů a reprezentačních povinností je tak nabitý, že to zatím asi nevyjde, ale není všem dnům konec, pochopitelně by to pro nás byla obrovská posila,“ mají jasno pánové Vybíral a Uhlár.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x