Uherské Hradiště začíná s podzemními kontejnery. První vyrostou v centru města už na jaře

Ilustrační foto
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Šetří místo, zlepšují estetiku okolí, mají větší kapacitu, nezapáchají a není nutné je tak často vyvážet. To jsou hlavní výhody podzemních kontejnerů, k jejichž instalaci se stále častěji uchylují v jednotlivých městech. K těm nyní přibude i Uherské Hradiště, kde letos na jaře vzniknou hned čtyři stanoviště.

Historicky první podzemní kontejnerová stanoviště nechá uherskohradišťská radnice postavit v centru města na exponovaných místech v městské památkové zóně, konkrétně na Palackého náměstí, v Obchodní a Otakarově ulici a na Zelném trhu.

Místa pro stanoviště byla vybrána se souhlasem památkářů a byla vyprojektována také s ohledem na možnosti manipulace sběrného vozidla a na husté zasíťování v centru města,“ upřesnil mluvčí Uherského Hradiště Jan Pášma.

V každém ze stanovišť budou umístěny tři podzemní kontejnery na papír, plast a sklo s celkovou kapacitou 9 metrů krychlových. Hotovo by mělo být do konce května.

„Investiční akce je ve fázi finální přípravy, samotné stavební práce by měly začít ve druhé polovině března. Doprava by při nich neměla být nijak výrazněji omezena, o případných omezeních pro pěší budeme zavčasu informovat,“ sdělila místostarostka města Marcela Čechová.

S vybudováním podzemních kontejnerů uherskohradišťská radnice do budoucna počítá také na dalších místech ve městě, např. na Masarykově náměstí nebo na sídlištích.

„Šest jich už máme vyprojektovaných ve Štěpnicích a v rámci dalších regeneračních a revitalizačních projektů s jejich rozšířením budeme počítat například také na Východě či v dalších lokalitách,“ řekl starosta města Stanislav Blaha.

Vybudování čtyř stanovišť podzemních kontejnerů vyjde na cca 4,4 milionu korun, více než 77 % nákladů pokryje evropská dotace.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x