Uherskohradišťská nemocnice chce přilákat dárce krve

foto: Nadační fond 450ml Naděje
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Nemocnice v Uherském Hradišti připravuje akci, při které mohou lidé darovat krev a odnést si nějakou tu maličkost pro radost. Akce, která proběhne 31. ledna, se snaží přilákat hlavně prvodárce.

Uherskohradišťská nemocnice se aktuálně potýká s nedostatkem krve skupin 0+, A+ a A-. Pomoci by měla akce, která proběhne 31. ledna od 7:00 do 11:00 hodin. Do nemocnice v úterý budou moci přijít lidé, kteří by rádi darovali krev a zachránili tak třeba někomu život.

Akce se snaží přilákat hlavně prvodárce, kteří nad darováním krve možná už přemýšleli, ale stále se nemohou odhodlat. Kromě dobrého pocitu z darování si tak příchozí budou moci odnést spoustu drobností, ale také působivé dary.

Lákadlem je například let balonem pro jednoho z prvodárců. Dále potom pivo z Jarošovského pivovaru stojícího nedaleko. Připraveny budou také vouchery na burgery od Burger & Bar Brothers, obědové menu od Zahradního vegetu – Vegegánku, čokoládové pralinky nebo rodinné vouchery do KOVOZOO ve Starém Městě.

Darování krve podpořila například Česká zbrojovka, MESIT, Amtech, CTZ nebo KOVOSTEEL.

A jaké jsou podmínky pro darování krve v Uherskohradišťské nemocnici? Základem je věk 18 až 60 let a váha nad 50 kilogramů. S sebou si dárci nesmí zapomenout přinést občanský průkaz a kartičku pojištěnce. Lékaři také doporučují se před odběrem lehce nasnídat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x