Uherskohradišťská nemocnice láká nové dobrovolné dárce krve

Ilustrační foto
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Ve středu 28. února se na Transfuzním oddělení Uherskohradišťské nemocnice uskuteční další ročník kampaně 450 ml naděje. Akce má za cíl přilákat nové dobrovolné dárce krve.

Projekt vznikl před šesti lety pod patronátem Nadačního fondu Naděje a jejím hlavním cílem je získání nových bezplatných prvodárců.

S potěšením musím konstatovat, že naše dárcovská základna je silná a v případě potřeby nás vždy podrží. Nicméně čas je neúprosný a věková hranice pro darování krve je omezená, proto na našem oddělení rádi uvítáme nové dobrovolníky, kteří se rozhodnou 450 ml krve nezištně darovat. Uherskohradišťská nemocnice letos navíc slaví 100 let od svého založení, bylo by hezké u této příležitosti současně oslavit i stého prvodárce,“ říká primář hematologicko transfuzního oddělení René Kamrla.

Noví zájemci o darování krve se mohou od časných ranních hodin dostavit na transfuzní oddělení, kde se na ně kromě zdravotníků bude těšit i tým organizátorů akce, který každého zájemce odmění malým dárkem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x