Uherskohradišťská nemocnice nabízí speciální letní „sádru“. Dá se s ní koupat a nezapáchá

Foto: Uherskohradišťská nemocnice
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Vzdušná, lehká a hygienická. Taková je speciální „sádra“ do vody Opencast, kterou jako první ve Zlínském kraji nabízí Uherskohradišťská nemocnice. K dispozici je zatím řešení pro zlomeniny zápěstí, předloktí či lokte.

Nejen záchranu dovolené, ale především praktickou, funkční a elegantní fixaci nabízí Uherskohradišťská nemocnice pacientům se zlomeninami díky speciální „sádře“ Opencast. Její aplikování poskytuje jako první zdravotnické zařízení ve Zlínském kraji.

Jedná se o plnohodnotnou variantu fixace zlomenin pro děti i dospělé. Novodobá „sádra“ je vyrobená ze speciálního plastického materiálu, který se po nahřátí v peci, umístěné v ordinaci, modeluje přímo na zraněnou končetinu. Po vychladnutí drží požadovaný tvar a napomáhá správnému hojení. Plastový korpus je podložen měkkou pěnou, kůži neodře a je hygienický. Připevněn je pomocí plastových svorek,“ přiblížil letní novinku lékař traumatologického oddělení Martin Vybíral.

V dnešní době je na trhu několik typů odlehčených fixací, některé z nich umožňují dokonce i koupání, nicméně fixace Opencast přichází se zcela jinou konstrukcí, která je pro koupání přímo určena. Materiál je zcela prodyšný, při léčbě tak nedochází k zachycení cizích předmětů a pacienty tak během hojení netrápí svědění ani zápach.

Použití fixace musí vždy posoudit ošetřující lékař. Zpočátku bude její použití zcela jistě vyhrazeno spíše nedislokovaným zlomeninám, tedy bez posunu úlomků kostí, a lehčím úrazům, nicméně se domnívám, že její použití nebude v budoucnu zapovězeno ani u komplikovanějších zlomenin či pooperačních fixací. Musíme však postupovat obezřetně a v těchto případech postupně získat více zkušenosti s její aplikací,“ doplňuje Vybíral.

Nový způsob fixace je nadstandardní službou. V nabídce je prozatím řešení pro zlomeniny zápěstí v částce 2 500 Kč a zlomeniny předloktí či lokte v částce 4 100 Kč.

V případě zájmu ze strany pacientů a kladných referencí bude nabídka rozšířena i na další části těla. Aplikaci nadstandardní „koupací“ fixace Opencast je v Uherskohradišťské nemocnici možné využít v pracovní dny v čase 7–15 hodin, zpočátku preferenčně spíše vždy v úterý,“ doplnila tisková mluvčí Uherskohradišťské nemocnice Lucie Sedláčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x