Uherskohradišťská nemocnice pořídila sedm nových sanitek. Pacienti v nich najdou wi-fi i televizi

Foto: televize TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťská nemocnice opět modernizovala svůj vozový park. Pro přepravu pacientů zakoupila hned sedm nových sanitek, které nabízejí několik zajímavých novinek.

Vozový park Uherskohradišťské nemocnice se po osmi letech výrazně zmodernizoval. Za více než 12 milionů korun nakoupilo zdravotnické zařízení sedm nových sanitních vozů. Na ty si musela nemocnice déle než rok počkat. Tak to ale na současném trhu s auty, natož pak s těmi specializovanými, zkrátka chodí.

Sanitky budou nejčastěji vozit pacienty na vyšetření do nemocnice, budou odvážet pacienty po operacích a vyšetřeních z nemocnice do jejich domovů a budou převážet pacienty na vyšší specalizovaná střediska do Prahy, Brna, Olomouce či Ostravy a také do lázní, informoval vedoucí Dopravní zdravotní služby Uherskohradišťské nemocnice Vlastislav Blizňák.

Nová vozidla nabízejí celou řadu technických novinek, které ocení zejména pacienti na delších trasách. Množství technologických vychytávek a asistentů ale výrazně ulehčí práci také řidičům.

Mají přímo v kabině řidiče namontovanou parkovací kameru. V sanitkách je dále wi-fi připojení pro pacienty, kteří se chtějí připojit během jízdy na internet, máme tam televizi, takže při delších cestách do lázní nebo na vyšetření do vzdálených středisek si mohou požádat o spuštění filmu či hudby pro zpříjemnění cesty,“ dodal Blizňák.

Samozřejmostí jsou také anatomicky tvarované sedačky a lehátka, bezpečnostní kamera v ambulantním prostoru s obrazovkou u řidiče nebo třeba led technologie světlometů. Sanitky slouží na telefonickou objednávku lékařů, objednat si je mohou ale také samotní pacienti.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x